Pudding z tapioki z truskawkami

Pudding z tapioki z truskawkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fram
bo sezon na truskawki w pełni ;-)

Składniki

  • tapioka - 125 g
  • woda - 800 ml
  • mleczko kokosowe - 400 ml (1 puszka)
  • cukier - 4 łyżki
  • sól - 2 szczypty
  • truskawki - 500 g

Przygotowanie

  1. tapiokę (wybieramy taką w postaci małych perełek) płuczemy letnią wodą i wrzucamy na wrzątek, gotujemy kilkanaście minut, często mieszając, aż perełki staną się przeźroczyste

  2. teraz dodajemy sól, cukier oraz mleczko kokosowe (wybieramy takie bez konserwantów i zawartością kokosa powyżej 60%), gotujemy jeszcze 2-3 min, po czym rozkładamy do salaterek

  3. jak już nieco ostygnie, to na wierzchu układamy truskawki i podajemy, smacznego ;-)

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 09 czerwca
Petarada <3 Cudowny deser! <3 Właśnie przymierzałem się do tapioki i już wiem ;)
slodkisentyment 09 czerwca
Super :)
Składniki
  • tapioka - 125 g
  • woda - 800 ml
  • mleczko kokosowe - 400 ml (1 puszka)
  • cukier - 4 łyżki
  • sól - 2 szczypty
  • truskawki - 500 g
Składniki