Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding z nasionami chia jest prosty w wykonaniu. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem z mango.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Do mleka kokosowego dodajemy nasiona chia i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
Serek mascarpone łączymy z cukrem waniliowym. Dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż cukier się rozpuści. Serek dodajemy do napęczniałych nasion chia.
Owoc mango obieramy i miksujemy na mus.
Mieszankę z nasionami chia nakładamy do słoiczków. Na wierzch wykładamy mus z mango.