Pudding ryżowy z mango .

Pudding ryżowy z mango .
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Bardzo smaczne połączenie mango oraz ryżu z mlekiem migdałowym. Lekki deser dla każdego:)

Składniki

  • 250ml mleka migdałowego
  • 100 g ryz jasminowy
  • łyżka cukru ( opcjonalnie)
  • starta skórak z 1/2 cytryny
  • szczypta soli do ryżu
  • Mango
  • 50g płatki migdałów

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na mleku migdałowym,dać szczyptę soli i cukier opcjonalnie.
    Dodać do ugotowanego startą skórkę z cytryny oraz sok jeśli macie ochotę.
    Migdały płatki uprażyć na suchej patelni.
    Mango obrać i zblendować.

    Do salaterek nałożyć ryż,obok zblendowane mango,udekorować cytryną,posypać migdałami,dodać listek mięty i truskawke.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

kucharka-amatorka 17 czerwca
Coś smakowitego!
kuchmariola63 18 czerwca
Pyszotka :)
Futka 18 czerwca
Lekko, pysznie i pożywnie ;)
Kocham ryż jaśminowy - ma cudowny smak i pięknie pachnie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250ml mleka migdałowego
  • 100 g ryz jasminowy
  • łyżka cukru ( opcjonalnie)
  • starta skórak z 1/2 cytryny
  • szczypta soli do ryżu
  • Mango
  • 50g płatki migdałów
Składniki