Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy cukier, wanilię(cukier), i ryż. Zagotowujemy, mieszając. Zmniejszamy maksymalnie ogień, wlewamy wiśniówkę(jeśli wersja nie dla dzieci). Mieszamy. Gotujemy, aż ryż zgęstnieje i wchłonie całe mleko (ok. 20 minut).
Masę przekładamy do posmarowanych olejem foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wykładamy na talerzyki.
Truskawki na sos miksujemy i polewamy deser. Dekorujemy całymi owocami. RADA: Aby ryż się nie przypalił, należy go często mieszać. :) SMACZNEGO !!!!!!!! :)