Pudding ananasowo - kokosowy

Pudding ananasowo - kokosowy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Poszukując sposobu na wykorzystanie 1 plastra ananasa, który pozostał w lodówce i resztki kaszy kukurydzianej, stworzyłam przepyszny pudding, który z pewnością często zagości na moim stole:)

Składniki

  • 200 ml mleka 0,5 %
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 4 łyżki soku z ananasa
  • 1 plaster ananasa
  • 1 łyżka kokosu
  • 1/3 kostki białej czekolady

Przygotowanie

  1. Ananasa kroimy w drobną kostkę. Kaszę wsypujemy do mleka i gotujemy do zgęstnienia (w sumie około 10 minut). Od chwili zagotowania stale mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodajemy sok z ananasa, mieszamy i zdejmujemy z kuchenki.

  2. Dodajemy kokos i pokrojony ananas, mieszamy. Miseczkę przelewamy zimną wodą, wlewamy pudding i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki i schładzamy kilka godzin (najlepiej całą noc).

  3. Schłodzony pudding przekładamy na talerzyk i na górę ścieramy białą czekoladę.
    SMACZNEGO:)

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 02 maja 2014
OMG!
Konto usunięte 03 maja 2014
Bardzo ciekawy :)
Konto usunięte 03 maja 2014
Wygląda przepięknie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 ml mleka 0,5 %
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 4 łyżki soku z ananasa
  • 1 plaster ananasa
  • 1 łyżka kokosu
  • 1/3 kostki białej czekolady
Składniki