Do miski dodać śmietany i jajka.
Zmiksować śmietanę z jajkami na jednolitą masę.
W garnku wstawić mleko.
Gdy się zagotuje dodać zmiksowaną śmietanę z jajkami.
Gotować aż powstanie twaróg.
A woda będzie przezroczysta ( nie może być mleczna ).
Ugotowany twaróg przecedzić na durszlaku.
W blaszce 25 * 25 wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę ciastek.
Śmietanę Śnieżkę obie ubić ze szklanką mleka.
Masło utrzeć z cukrem.
Do utartego masła dodać ostudzony twaróg.
Zmiksować na jednolitą masę.
Następnie dodać ubitą śmietanę Śnieżkę.
I zmiksować do połączenia się z twarogiem.
Gdy już zmiksowane dodać ostudzoną lejącą się galaretkę.
I również zmiksować do połączenia się całości.
Gotową masę wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.
Położyć drugą warstwę herbatników lekko je dociskając w masę.
Zalać lekko tężejącą galaretką ( na 1 galaretkę 1 szklanka wody gotowanej ).
Polecam dla gości i nie tylko.
Komentarze do przepisu (4)
*Przejdziesz do wersji klasycznej