Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptysie z pianką mleczną"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
Przygotuj ciasto wg przepisu na górze strony. Upiecz ptysie, wystudź i przekrój w poprzek na pół.
Pianka: żelatynę rozpuść w 150 ml gorącej wody, ostudź. Twaróg zmiel. Kremówkę, mleko czekoladowe, cukier puder i śnieżkę ubij na sztywno. Miksując, dodawaj po łyżce ser i żelatynę. Mocno schłodź.
Zimną pianką napełnij ptysie, udekoruj polewą.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie