Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysie malinowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska.
Ciasto: margarynę i szklankę wody zagotuj. Dodaj mąkę, szybko wymieszaj. Ostudź. Dodaj jajka i proszek do pieczenia, zmiksuj na jednolitą masę.
Za pomocą szprycy wyciśnij ptysie w kształcie serca na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i zagęstnik do śmietany. Dodaj serek i odrobinę soku z konfitury malinowej, wymieszaj.
Ptysie przekrój na pół, napełnij kremem. Udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie