Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne domowe ptysie zapraszam
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Wodę daje do garnka dodaje margarynę i zagotować ,do gotującego sie planu dodaje po łyżce mąkę ciągłe mieszam i gotuje na małym ogniu .Garnek zdejmuję z ognia dodaje proszek do pieczenia i po jednym jajku cali czas miksuje ma powstać gładkie ciasto bez grudek
Gotowe ciasto nakładam Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego na blachę wyłożoną papierem należy układać by były dosyć spore odstępy od siebie bo wyrosną podczas pieczenia piekle w nagrzanym piekarniku 25 minut w 200 stopniach ,podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika bo ptysie opadną .
Po upieczeniu gdy ptysie lekko ostygną przekroić na pól i przełożyć bita śmietaną czyli ubijamy zimna śmietanę 30 % z 2 łyżkami cukru pudru i mascarpone nasze ptysie gotowe można również użyć masy budyniowej zamiast bitej śmietany smacznego
Po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego