Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromny ptyś, bitą śmietaną....i świeże truskawki:) Zapraszamy:)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1170
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1170
Składniki
Na początek ciasto. Szklankę wody gotujemy z masłem i solą. Zdjemujemy z ognia i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Znowu podgrzewamy stale mieszając. Lekko studzimy. Dodajemy po jednym jajku mieszając aż całkowicie się wchłoną. Ciasto przekładamy do przygotowanej tortownicy . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy ok.15 minut. Studzimy. Przygotowujemy krem. Ubijamy śmietankę z ziarenkami wanili. Wykładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy truskawki...smacznego:)