Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające wspomnienie lata.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1106
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 49
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 229
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 79
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1106
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 49
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 229
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia i octem. Następnie ubijamy na sztywno białka z cukrem, łączymy z żółtkami, mąkami. Delikatnie łączymy składniki i wylewamy do przygotowanej formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Składanie placka: Upieczony, ostudzony biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym. Kolorowe galaretki ugotować oddzielnie, każdą jednej szklance wody i odstawić do całkowitego ścięcia, dowolnie pokroić. Śmietanę wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Po całkowitym rozpuszczeniu cukru, dodać rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę i pokrojone kolorowe galaretki. Następnie wylać na biszkopt i obłożyć malinami i zalać dwoma ostudzonymi galaretkami malinowymi, przyrządzonymi według opisu na opakowaniu. Przenieść w chłodne miejsce do zastygnięcia i podawać na drugi dzień.