Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla tych , którzy lubią same środki :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Rozpuściłam cukier w białkach w łaźni parowej. Czyli mniejszy garnek wstawiłam do większego garnka z wodą, tak aby dnem mniejszy garnek nie dotykał wody. Zagotowałam wodę i wymieszałam cukier. Żelatynę namoczyłam, można użyć jednej albo drugiej. Potem białka zaczęłam ubijać i dodawałam w trakcie sok z cytryny, cukier waniliowy, namoczoną żelatynę i barwnik. Pianę wyłożyłam do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i schowałam do lodówki.
:D
Smacznego :)