Ptasie mleczko

Ptasie mleczko
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
U mnie na wierzchu i na spodzie herbatniki: masa czekoladowa, biała wiśniowa z wiśniami w środku i zielona

Składniki

  • Składniki: 2 szkl. mleko 2 opakowania bitej śmietany w proszku 3 różnokolorowe galaretki owoce u mnie wiśnie i gorzka czekolada

Przygotowanie

  1. Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm. Przygotować pierwsza warstwę: galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki wiśniowej. Trzecia warstwa: Galaretkę agrestową sporządzić według przepisu na opakowaniu. Ja na spód dałam herbatniki na nie bitą śmietanę z czekoladą, potem śmietana z galaretka brzoskwiniowa n a to bita smietana z galaretką wiśniową i wiśniami z syropu na nie bitą śmietanę z galaretką agrestowa . Na wierzchu wyłożyłam herbatniki.

Składniki
  • Składniki: 2 szkl. mleko 2 opakowania bitej śmietany w proszku 3 różnokolorowe galaretki owoce u mnie wiśnie i gorzka czekolada
Składniki