Oddzielić żółtka od białek.
Ubić białka na sztywno, dodawać cukier, a później żółtka. Na końcu mąkę z proszkiem. Wylać do formy, piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Rozpuścić galaretkę zieloną i pomarańczową w ok. pół szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
Rozpuścić 2 galaretki czerwone w szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać zieloną galaretkę i wylać na biszkopt, włożyć do lodówki.
Zrobić deser według przepisu na odwrocie "Śnieżki", tylko później stopniowo dodawać pomarańczową galaretkę i wylać na masę z zieloną galaretką. Wstawić ponownie do lodówki.
Kiedy czerwona galaretka ostygnie wylać ją na sam wierzch i odstawić do lodówki, aż wszystko ładnie zastygnie.
*Można pod czerwona galaretkę dodać delicje, złączone małe biszkopciki powidłami lub dżemem lub cokolwiek chcemy ;)