Ptasi sernik

Ptasi sernik
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
drogie
avatar Autor: aga-30
Ptasi sernik- apetyczne z takimi dodatkami jest to ciasto. Kokosowe wiórki i ser smażony każdemu zwykle smakuje!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto kokosowe:
    Białka ubić z cukrem. Wsypać pozostałe składniki, wymieszać i wyłożyć na forę 25/36. Piec w 180 stopniach 30 minut.

  2. Ciasto ciemne:
    Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać mąkę, żółtka, proszek i kakao. Piec do 30 minut w 180 stopniach.

  3. Ser:
    Margarynę roztapiamy. Dodajemy ser, cukier i żółtka. Gotujemy do 15 minut na malutkim ogniu ciągle mieszając. Budynie rozpuszczamy w mleku i dodajemy do sera, gotujemy chwilę. Ściągamy z gazu. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do sera. Mieszamy odstawiamy do stężenia.

    Przełożenie: Ciasto kokosowe- ser- ptasie mleczko-ser- ciasto ciemne

Składniki
Składniki