Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-05-2016
Czyż nie jest słodki ten ptasi domek? :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 455
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Następnie podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej aromat (kilka kropel) Na foli spożywczej rozłożyć połowę herbatników
i posmarować ciemną masą. Przykryć kolejną warstwą herbatników na którą nałożyć masę jasną. Na środek położyć dwie rurki
i przy pomocy foli zginać delikatnie boczne ciastka do góry, tak aby obie masy złączyć w trójkąt tworząc domek. Tak przygotowane ciasto, schłodzić w lodówce przez parę godzin. Kroić ostrym nożem namoczonym w gorącej wodzie.