Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w masie orzechowej"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Pstrąga natrzyj przyprawami, skrop połową soku z cytryny, wierzch posyp skórką. Chłodź 1-2 godziny. Ułóż w formie, na wierzchu ułóż kilka plasterków masła. Do środka ryby włóż natkę. Piecz 7 minut w 200°C.
Orzechy posiekaj. Dobrze wymieszaj z koncentratem, miodem, winem i resztą soku z cytryny. Rybę przełóż na drugi bok, posmaruj masą orzechową. Piecz jeszcze około 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie