Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przysmak z budyniem i herbatnikami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 129
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6666
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 129
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6666
Składniki
Przygotuj nadzienie. Z mleka, cukru i budyniu w proszku przyrządź gęsty krem. Mieszając ze sobą, chwilę gotuj je na małym ogniu.
Po ugotowaniu masę przestudź, po czym dodaj do niej żółtka. Wymieszaj i stopniowo dokładaj jeszcze pokrojone na kawałki miękkie masło. Całość zmiksuj na gładki krem.
W formie w kilku rzędach ułóż jasne herbatniki i posmaruj je częścią masy budyniowej. Na to rozłóż ciemne ciastka i wyłóż masę. Czynność powtórz jeszcze raz. Całość ze wszystkich stron posmaruj masą budyniową i obsyp orzechami.
Deser owiń folią spożywczą i dobrze ściśnij. Wstaw do lodówki na ok. 24 godziny, aby herbatniki stały się lekko wilgotne i ciasto dobrze się kroiło. Po stężeniu wyjmij je z folii i pokrój ukośnie na kawałki.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 230 kcalŹródło: Na żywo