Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukinii można wyczarować wiele pysznych potraw, ale czy wiedzieliście, ze można z niej również zrobić bardzo smaczne gofry? Spróbujcie i zobaczcie czy i Wam posmakują tak bardzo jak mi. Są bardzo delikatne, chrupiące i puszyste w środku. Rewelacja!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
CUKINIĘ UMYĆ I ODCIĄĆ Z NIEJ KOŃCÓWKI. ZETRZĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. STARTĄ CUKINIĘ PRZEŁOŻYĆ NA SITO I ODCISNĄĆ Z NIEJ SOK. DO DUŻEJ MISKI PRZESIAĆ MĄKĘ WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I SZCZYPTĄ SOLI. DO MĄKI WBIĆ JAJKA, DODAĆ CUKRY I CYNAMON. NASTĘPNIE POWOLI DOLEWAĆ MLEKO, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. GOTOWE CIASTO MA MIEĆ KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ŚMIETANY.
DO GOTOWEGO CIASTA DODAĆ ODCIŚNIĘTA CUKINIĘ I CALOSC DOBRZE ZE SOBA WYMIESZAĆ. JEŚLI CIASTO BĘDZIE ZA GESTE MOŻNA DODAĆ DO NIEGO ODROBINĘ MLEKA.
CIASTO ODSTAWIĆ NA BOK NA 10 MINUT. W TYM CZASIE NAGRZAĆ GOFROWNICĘ. PŁYTĘ GOFROWNICY MOŻNA LEKKO POSMAROWAĆ OLEJEM. CIASTO WYLAĆ NA PŁYTĘ GOFROWNICY I SMAŻYĆ WEDŁUG INSTRUKCJI PRODUCENTA GOFROWNICY. UPIECZONE GOFRY WYJĄĆ NA KRATKĘ, ABY ODPAROWAŁY. GOFRY PODAWAĆ Z ULUBIONYMI DODATKAMI. *** JEŚLI DO PRZEPISU NIE DODACIE CUKRU GOFRY MOŻNA ZROBIĆ W WERSJI WYTRAWNEJ I PODAWAĆ Z ROŻNEGO RODZAJU SOSAMI. SMACZNEGO!