Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na puszysty sernik z pomarańczami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieć jednolite ciasto. Owiń w folię i wstaw do lodówki na minimum pół godziny.
Z wyszorowanych i osuszonych pomarańczy zetrzyj skórkę. Z miąższu usuń białe błonki i pokrój cząstki na mniejsze kawałki. Sok zlej do miseczki.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skórką pomarańczową. Partiami dodawaj twaróg i miksuj na niskich obrotach, dosyp budyń, wlej sok i olejek pomarańczowy.
Do masy wmieszaj pokrojone pomarańcze i przestudzone rozpuszczone masło. Na końcu delikatnie połącz z pianą ubitą z białek ze szczyptą soli.
Dużą tortownicę wylep ciastem łącznie z brzegami. Wylej masę serową, wierzch wyrównaj.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około godziny.
Gdyby przed upływem końca czasu pieczenia wierzch zaczął się za bardzo rumienić, przykryj ciasto alufolią.
ok. 90 minut
Porcja ok. 320 kcal
Koszt porcji ok. 1,50 zł
Przepis na ok. 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie