Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na oponki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Stop margarynę, ostudź. Twaróg zmiel. Do miski wsyp mąkę, proszek, cukier, sól. Dodaj jajka, żółtko, stopioną margarynę, rum oraz twaróg. Wyrób ciasto. Jeśli będzie się kleić, dosyp trochę mąki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wycinaj duże kwiatki, a w środku małe. Usmaż je na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Kiedy oponki ostygną, udekoruj kolorowym lukrem, nabij na patyczki do szaszłyków.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Bella Relaks