Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki można robić z każdym nadzieniem zaczynając od sera ,a kończąc na owocach
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 207
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 207
Składniki
Najpierw przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Następnie w wysokim naczyniu miksujemy wszystkie składniki. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy trochę wody ,a jeśli za rzadkie trochę mąki.
Prze ostatnim etapem jest nagrzanie patelni z masłem i smażyć aż z jednej jak i z drugiej strony na złoty kolor.
Ostatnim etapem jest posmarowanie naleśników serem lub jakimś domowym przetworem. Smacznego :)