Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na duffinki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę.
Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200° C przez 20 minut.
W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ziemniaki się zarumienią, wyjmij je z piekarnika, posyp cebulą i natką pietruszki.
Do ziemniaków możesz dodać trochę parmezanu i gałki muszkatołowej.Źródło: Na żywo