Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na domowe lody waniliowe"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Składniki
Do garnka wlej szklankę mleka i kremówki, i zagotuj. Odstaw.
Żółtka utrzyj z cukrem. Mieszając wlej powoli do mleka. Gotuj przez 10 minut aż zgęstnieje. Dodaj miąższ z wanilii.
Przestudź, wlej do naczynia i wstaw do zamrażalnika na 3 godz. Wyjmij, zmiksuj. Wstaw ponownie na 30 min. Następnie znów wyjmij i zmiksuj. Powtórz tę czynność 4-5 razy.Źródło: Takie jest życie