Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciastka z otrębami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę, dodaj otręby, płatki, rodzynki, proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć widelcem lub trzepaczką.
Wlej olej oraz sok jabłkowy, wymieszaj. Do miski z suchymi składnikami wlej płynne. Całość wymieszaj mikserem, aż dokładnie się połączą.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z przygotowanego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj kulki i układaj je na blasze, zachowując jednak między nimi odstępy.
Każdą kulkę spłaszcz dłonią. Ciasteczka piecz około 10 minut w temperaturze 200°C.
30 minut
Sztuka: 85 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie