Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis, można zachęcić dziecko do pomocy a później zajada się faworkami. Polecam
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, sól, spirytus, oraz śmietany tyle żeby ciasto było podobne w konsystencji do ciasta na pierogi. wyrobić do połączenia się składników, wyłożyć na stolnicę i uderzać wałkiem w ciasto do momentu aż w cieście pojawia się pęcherze. kroić na paski i później na małe romby i na środku dziurka i jedna część przeciągnąć na drugą stronę. Do garnka wlać olej i smażyć z obu stron . Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego