Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na bounty z rumem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Podgrzewam margarynę ze śmietaną. Mieszam, aż margaryna się rozpuści.
Łączę wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mieszam. Wlewam rum, kilka kropel aromatu i rozpuszczone masło ze śmietaną. Mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
Z masy kokosowej formuję kulki lub batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczam obie czekolady i lekko studzę.
Kulki maczam w czekoladzie i układam na papierze do pieczenia. Wstawiam do lodówki, aby polewa zastygła.
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 20 sztukŹródło: Kobieta i życie