Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładany piegusek"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Składniki
75 min. Porcja: 350 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Masło utrzyj z cukrem, skórką cytrynową i jajkami. Dosyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz posiekaną czekoladę. Dobrze wymieszaj. Formę do keksów wyłóż pergaminem, napełnij ciastem. Piecz ok. 90 minut w temp. 175°C.
Gotowe ciasto wystudź i wyjmij z formy. Następnie rozetnij na trzy placki, przełóż je konfiturą. Polewę stop, oblej nią ciasto. Zanim zastygnie, wierzch udekoruj plasterkami kandyzowanych pomarańczy i posiekanymi orzechami.Źródło: Naj