Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z mandarynkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Masło stop w rondlu, dodaj cukier, rozpuść. Zestaw z ognia. Połącz mąkę, kakao, sodę, sól, cukier waniliowy. Wlej masło, wymieszaj. Dodaj roztrzepane jajka i czekoladę.
Ciasto włóż do natłuszczonej i wysypanej mąką formy 25x30 cm. Piecz 180°C 20-30 min (sprawdź patyczkiem). Ostudź. Ciasto podaj pokrojone na prostokąty, przełożone i ozdobione mandarynkami.Źródło: Świat kobiety