Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z kalarepą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10598
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10598
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Na patelni rozpuść masło, stale mieszając dodaj mąkę i podsmaż ją. Następnie stopniowo wlej mleko. Nie przestając mieszać, gotuj sos przez 10 minut, aż będzie gładki i gęsty. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Kalarepę i ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry i posól. Dno brytfanny pokryj cienką warstwą beszamelu, posyp startym serem i pokrojoną szynką. Rozłóż na tym warstwę kalarepy i ziemniaków i ponownie posmaruj beszamelem. Czynność powtarzaj aż do zużycia wszystkich składników.
Ostatnią warstwę tworzy beszamel posypany serem. Całość zapiekaj w temperaturze 200° C przez 40 minut. Przed podaniem lekko ostudź i pokrój w kostkę.Źródło: Na żywo