Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z jogurtem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1459
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 290
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1459
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 290
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z sodą, przyprawami i solą. Jajka ubij z cukrem. Wlej herbatę i olej, zmiksuj. Do masy wsypuj powoli mąkę i delikatnie mieszaj. Przygotowaną masę przelej do foremki wyłożonej pergaminem.
Kruszonka: suche wymieszaj i rozetrzyj je z zimnym masłem. Posyp ciasto. Piecz 50-60 minut w 180°C. Zimne ciasto ostrożnie przekrój na 3 blaty.
Krem: masło utrzyj z cukrem, dodając po jednej łyżeczce jogurtu. Na koniec wlej kawę i wymieszaj. Na spodnim blacie rozsmaruj krem i cieniutką warstwę dżemu. Przykryj drugim blatem, lekko dociśnij, nałóż krem i dżem. Połóż blat z kruszonką, dociśnij. Wstaw do lodówki!Źródło: Naj