Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraczkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 271
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 271
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Buraki ugotuj. Obierz, zetrzyj na tarce. Masło utrzyj, dodaj olej, jajka, jogurt, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, porcjami dodawaj do masy, miksuj. Dodaj połowę startych buraków, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę. Piecz godzinę w 180°C, wyjmij, wystudź.
Masło rozpuść, dodaj śmietanę, czekoladę i buraka. Ciasto przekrój, posmaruj kremem, udekoruj.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień