Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z brandy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Na krem ubij mikserem kremówkę z cukrem, połową brandy (reszta potrzebna będzie do skropienia deseru) i wanilią. Wstaw do lodówki.
brązowego sosu przełóż do rondla i gotuj, aż cukier się rozpuści, a sos zacznie gęstnieć (5-10 minut). Posól i odstaw na 5 minut.
Przed podaniem porozrywaj biszkopt na kawałki. Wykładaj do misy warstwami, w następującej kolejności: krem, banany, brązowy sos, ciasto, odrobina brandy, brązowy sos (jego ostatnią porcję możesz podgrzać). Podawaj z orzeszkami ziemnymi.Źródło: Olivia