Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatnikowo bananowy przekładaniec na szybki deser, bez pieczenia.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3287
Składniki
Obieramy banany, kroimy w plasterki i kropimy cytryną. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukier puder i serek mascarpone, ciągle miksując, aż do połączenia. Do kremu możemy dodać utrwalacz do bitej śmietany.
Na dnie formy układamy połowę herbatników jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy połowę bananów w plasterkach. Równomiernie wykładamy cały krem.
Na warstwie kremu układamy pozostałe plasterki bananów, następnie przykrywamy herbatnikami.
Gotowe ciasto najlepiej przyłożyć czymś ciężkim (ja użyłam prostokątnego półmiska) i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!