Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przecier jabłkowy z rodzynkami i cynamonem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Składniki
Jabłka obierz, pokrój, usuwając pestki i łuski. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i 1/2 szkl. wody.
Gotuj ok. 15 min, mieszając, po czym wyjmij cynamon i goździki.
Ciepłe jabłka przetrzyj przez sito. Dodaj sparzone rodzynki, wymieszaj.
Przełóż do słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety