Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe placki z dodatkiem startego jabłka. Idealnie pasują na pożywne śniadanie lub deser.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przecedzamy przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody.
.Pół jabłek wrzucamy do mąki i białka, dodajemy cynamon i mieszamy dolewając stopniowo wody. Masa ma być lekko gęstawa.
Smażymy placuszki na oleju, do gotowych dodajemy resztę jabłka, posypujemy "cukrem pudrem" i zajadamy.