Prosty tort

Prosty tort
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: milus662
Jest to tort bardzo smaczny a dzięki przechowywaniu w lodówce będzie zawsze świży

Składniki

Przygotowanie

  1. Wkładam do woreczka jajka. Waga jajek musi się zgadzać z wagą mąki i cukru.

  2. Jajka wbijam do naczynia wraz z cukrem i ubijam.

  3. Gdy masa będzie już przejrzysta i ładnie ubita łyżką mieszać i po trochu dodawać mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia

  4. następnie gdy wszystko się połączy sprawdzić czy nie jest za gęste w razie gdy tak jest dolać szklane wody.

  5. wlać masę do tortownicy wyłożonej margaryną i piec przez 45 min. w temperaturze 180 stopni

  6. Można następnego dnia można również gdy ciasto wystygnie zacząć napełnienie kremem. Dzielimy ciasto na 3 części.

  7. Na pierwszą warstwę (od dołu) na początek wylać trochę zapachu następnie posmarować masą krówkową.

  8. sporządzić bitą śmietanę czyli śmietane wylać do miski mieszać mikserem.Sporządzić żelatynę i ostudzoną dodać do kremu. Następnie miksować by bita śmietana była sztywna.

  9. Na początek drugiej warstwy polać zapachem. Wysmarować bitą śmietaną(zostawić trochę na wierzch)

  10. Wysmarować bitą śmietaną wierzch oraz boki tortu. Można posypać kolorowymi cukierkami. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

pierozki2 25 lutego 2013
Mała uwaga! Bitą śmietane robi się ze śmietany 30-36%
Składniki
Składniki