Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to składa się z dwóch spodów z kruchego ciasta, przełożonych powidłami. Jeden ze spodów pokryty jest warstwą pysznych orzechów z miodem
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1616
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1616
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Nie wyrabiamy zbyt długo, tylko do połączenia składników i jednolitości ciasta.Ciasto dzielimy na 2 równe części. Przygotowujemy sobie 2 takie same blaszki, każdą smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jedną część ciasta wałkujemy i dajemy do blaszki, drugą wsadzamy do lodówki. Pusty spód pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni. Drugą część ciasta również rozwałkowujemy i wykładamy nią blaszkę. ORZECHY Masło wraz z miodem rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy . Wyłączamy ogień i dodajemy orzechy. Dokładnie mieszamy tak by orzechy pokryły się glazurą Orzechy wysypujemy na spód, wyrównujemy i pieczemy około 30 minut w temp 165 stopni. Spody studzimy. Przekładamy powidłami i gotowe :-) Słodycz orzechów balansuje lekka kwaskowość powideł, orzechy są chrupkie , spody miękkie.