Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na ciasto cytrynowe, które wychodzi tak samo za każdym razem. Zamiast cytryny możecie dodać kakao i przyprawę do piernika - wtedy otrzymacie przepyszny murzynek.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem.
Gdy masa będzie biała jest puszysta dodajemy pół szklanki oleju i łączymy ze sobą ciągle ucierając.
Następnie dodajemy mąkę, mleko - dalej mieszamy.
Cytrynę dokładnie myjemy, sparzamy wrzącą wodą. Ścieramy skórkę z całej cytryny a następnie wyciskamy z niej sok.
Na koniec proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, startą skórkę z cytryny i sok z całej cytryny. Całość dokładnie ucieramy, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza.
Blachę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra/dół). Pieczemy ok. 40 min.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)