Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Proste leczo z papryki i cukinii"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Cebulę pokrój w talarki, paprykę pozbaw gniazd nasiennych i razem z cukinią pokrój w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Zeszklij cebulę, a następnie dodaj cukier i podsmaż przez chwilę.
Wrzuć resztę warzyw, wymieszaj, dopraw wędzoną papryką. Smaż dość długo – pomidory (wydrążone i pokrojone w kostkę) dodaj dopiero wtedy, gdy papryka będzie całkiem miękka. Duś całość ok. 5 minut, posól i popieprz do smaku.
• 25 minut • dla 4 osób • cena 9 złŹródło: Show