Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 109
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 886
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 109
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 886
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem, dodać margarynę i nadal miksować. Wlać 1/2 szkl mleka. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem waniliowym i solą, dodać do ciasta. Wlać resztę mleka. Ciasto podzielić na pół . Jedną połowę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na jasne ciasto i posypać mąką. Śliwki umyć, przedzielić na pół, wyciągnąć pestki i poukładać na cieście skórką do spodu. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 min. Przygotować piankę: Białka zmiksować z cukrem. Gdy będą sztywne dodać olej i budyń, wymieszać. Piankę wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec ok. 30 min.