Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszoną. Bardzo proste i dobre.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 823
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 823
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Dodać chlust olejku, przesiać tam mąkę z proszkiem. Wymieszać dolewając maślankę. Wyłożyć na blaszkę 30x40, z papierem do pieczenia. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić na ćwiartki i ułożyć na cieście.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem.Przesiać mąkę i rozdrobnić rękoma na ''gruby żwirek''. Rozsypać po śliwkach.
Piec ok.70 min. w 175*C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.