Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Proste ciasto z wiśniami"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą białą masę. Masło lub margarynę stapiamy i ochładzamy.
Całkowicie chłodny tłuszcz wlewamy do utartych jajek. Dolewamy mleko, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie łączymy z ciastem.
Blachę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub pergaminem. Lekko natłuszczamy i posypujemy bułką tartą albo mąką ziemniaczaną.
Ciasto wylewamy na blachę, posypujemy wydrylowanymi, osączonymi z soku wiśniami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC i pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem.Źródło: Rewia