ciasto:
1. w misce mieszamy łyżką mąkę i proszek do pieczenia
2. dodajemy pokrojone masło i mieszamy przy pomocy malaksera (końcówka ostry nóż) lub miksera
3. oddzielamy białka od żółtek, białka odkładamy do lodówki
4. dodajemy cukier, żółtka, mleko i mieszamy
5. ciasto przenosimy na stolnicę i szybko zagniatamy rękoma
6. wyrobione ciasto zawijamy w woreczek, folię lub wkładamy do pojemnika, żeby nie wyschło i dajemy na 1 godz do lodówki
7. schłodzone ciasto rozwałkuj na wielkość blachy z małym zapasem na brzeg
8. ciasto wyłóż do nasmarowanej i obsypanej bułką tartą blachy (duża)
9. w cieście robim ydziurki widelcem i podpiekamy w piekarniku góra-dół 20 min w temp 175 stopni
brzoskwinie:
gdy ciasto jest w lodówce przygotowujemy brzoskwinie – wyciągamy z puszki, odsączamy płyn, kroimy w drobną kostkę
beza:
1. w tym czasie przygotujemy bezę: białka ubijamy na dużych obrotach z odrobiną soli
2. gdy piana będzie w połowie ubita zaczynamy dodawać stopniowo cukier i miksujemy dalej do ubicia składników
warstwy ciasta:
1. na podpieczone ciasto wysypujemy równomiernie łyżkę bułki tartej i układamy owoce
2. rozprowadzamy bezę po wierzchu tak by nie dotykała blachy
3. na bezie rozsypujemy płatki migdałowe
4. ciasto podpiekamy na pozycji góra dół przez 15 min w temp 175 stopni, a następnie zmniejszamy temp do 100 stopni i suszymy bezę przez 20 min.
5. ciasto kroimy na kawałki gdy przestygnie