Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie czekolady, z herbatnikami i mlekiem w proszku.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Masło rozpuszczam dodaję cukier i kakao, wlewam mleko i podgrzewam aż składniki się połączę. Tak przygotowaną czekoladę studzę.
Do zimnej czekolady dodaję mleko w proszku i miksuję razem. Następnie dodaję drobno pokruszone herbatniki i mieszam drewnianą łyżka
Formę do keksu wykładam papierem do pieczenia, przekładam przygotowaną masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmuję ciasto z blaszki na deskę i kroję w dość grube plastry.