Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe precelki pomarańczowo-rumowe to rozkosz dla podniebienia.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Żółtka wymieszać ze śmietaną, wlać do ciasta, dodać sok z cytryny i dokładnie posiekać. Następnie podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać skórkę pomarańczową a do drugiej kakao, rum i aromat rumowy, zagnieść.
Z ciasta utoczyć cienkie wałeczki, pokroić na 10 cm kawałki i po 2 razem poprzeplatać, zwinąć w kółko, zlepić.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 12-15 minut w temp 175 stopni.
Precelki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.