Prażone jabłka w kruchym kakaowym cieście

Prażone jabłka w kruchym kakaowym cieście
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Renata9
Bardzo dobre kruche ciasto w wersji ciemnej z kakao.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier oraz kakao.

  2. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtka i proszek do pieczenia.

  3. Wyrobić na jednolitą masę i dobrze schłodzić w lodówce.

  4. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec przez 15 - 20 minut.

  5. Prażone jabłka wyłożyć do miski, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.

  6. Ubić pianę na sztywno, dodać budyń waniliowy z cukrem.

  7. Podpieczony spód ciasta posypać bułką tartą.

  8. Wyłożyć farsz jabłkowy.

  9. Na jabłka rozłożyć ubitą pianę z budyniem.

  10. Na wierzch poskubać pozostałe ciasto.

  11. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut.

  12. Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia

  13. Smacznego !

Składniki
Składniki