Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny i zdrowy zestaw śniadaniowy"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Bułki (z makiem, dynią słonecznikiem lub innymi ziarnami) przekrój na połówki. Plasterki szynki wykrój tak, by nie wystawały poza bułki (najlepiej kup wędlinę w okrągłych plasterkach).
Biały ser typu włoskiego (np. capri lub sorento) pokrój w niezbyt cienkie plasterki, oprósz solą oraz mieloną słodką papryką.
Pół ogórka sałatkowego umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, pokrój wzdłuż na ćwiartki. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem kuchennym oraz oczyść z pestek kolorowe papryki. Miąższ przygotowanych papryk pokrój w podłużne paseczki.
Przekrojone bułki posmaruj masłem, obłóż plasterkami szynki oraz doprawionego serka. Owiń w papier lub umieść w dużych papilotkach. W kawałki folii aluminiowej pozawijaj ćwiartki ogórka oraz papryki. Spakuj do szkoły.
czas ok. 10 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety