Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Postna kapustka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Grzyby opłucz, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień. Dodaj śliwki lub powidła (2-3 łyżki). Duś 30 min bez przykrycia.
Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i z wywarem wlej do kapusty. Dodaj przyprawy.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj do kapusty. Dopraw i duś razem do miękkości, mieszając.Źródło: Świat kobiety