Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Postna kapusta - wigilijna jarzynka"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Składniki
Grzyby umyj, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do rondla, zalej taką ilością gorącej wody, aby była przykryta. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut bez przykrycia.
Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, aż grzyby oraz kapusta będą miękkie. Odparuj nadmiar soku.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, wlej do kapusty z grzybami. Dopraw. Duś na małym ogniu. Kapusta postna, drobno pokrojona, może posłużyć też jako farsz do pierogów.Źródło: Świat kobiety